http://www.netspiren.dk
eller

helseforum

Kig ind på vores helseforum


Nyhedsbrev

Tilmeld dig og få info om nye produkter, tilbud, og meget mere. Læs mere


Kosttilskud

Hvad er Kosttilskud?

Faktisk er det som navnet også siger – et tilskud til kosten.
Det kan benyttes til at supplere din daglige kost, hvis den ikke er optimal.

Kosttilskud kan og skal dog aldrig erstatte et måltid. Du skal selvfølgelig have dine vitaminer og mineraler, fiber, proteiner, kulhydrater og fedtstoffer fra maden, da fødevarer indeholder en masse andre livsnødvendige stoffer så som enzymer og antioxidanter.
Men hvis du f.eks. ikke spiser gulerødder, kan det være en midlertidig løsning at spise
betacaroten eller A-vitamin, samtidig med at du øver dig i at spise gulerødder. Er du en af dem, som lider af fedtforskrækkelse, så kan det give problemer for dit helbred. De livsnødvendige fedtsyrer er vigtige for bl.a. dit hormonsystem, huden og kolesteroltallet.

Hvis du ikke får dine fedtstoffer fra maden eller hvis du er i underskud af
fiskeolie og planteolie, så kan du tage dem som et ”kosttilskud” - men det er klart at anbefale at du også får dem ind i din daglige husholdning i form af fisk, avocado, hørfrø, nødder og korn.

Læs hele artiklen om kosttilskud i bunden af siden.fiskeolie omega 3
Fiskeolie - Omega 3

Planteolie - Omega 6
Planteolie - Omega 6

blandingsolier 3-6-9
Blandingsolie - Omega 3-6-9Baldrian og Humle

kosttilskud-erotik
Erotik

diverse-kosttilskud
Diverse kosttilskud


Kosttilskud enkelt urter
Enkelt Urter

Kosttilskud-Energi
Energi

Kosttilskud-Gele-Royale
Gele Royale


Kosttilskud-Glyco-ernæring
Glyco ernæring

Kosttilskud-Grapefrugt
Grapefrugt


Hajbrusk


Kosttilskud/Hud-Hår-Negle
Hud Hår & Negle


Hvidløg

Hyben-Produkter
Hyben ProdukterIngefær

Kosttilskud-ipe-roxo
Ipe Roxo


Ketolysekuren


Kosttilskud-Mave-Fordøjelse
Mave & Fordøjelse

Optima serien
Phytomin serien

Propolis Produkter
Propolis Produkter


protein pulver kosttilskud
Protein

pukka kosttilskud
Pukka kosttilskud


På Kur


noka diæten
Noka Diæten


Specielt til kvinder

Kosttilskud-tranebær
Tranebær


Kosttilskud-Udrensning
Udrensning

Kosttilskud-Urteblandinger
Urteblandinger


Kosttilskud til dyr


 

 

 


Er det så nødvendigt med kosttilskud?
Det er selvfølgelig meget afhængigt af, hvordan ok - så bliver det lidt din kost er sammensat. Hvis du spiser en god økologisk og rigtig sammensat kost og ikke har nogle skavanker, så er det ikke nødvendigt.

Hvad indeholder kosttilskud?
Det kan være baseret på urter, planter og vitaminer og fedtsyrer.
Eksempelvis er en multivitaminpille et kosttilskud, medmindre den indeholder meget høje mængder vitaminer og mineraler, så registreres det som ”stærke vitaminer og mineraler” og høre ind under lægemiddelloven.

Kosttilskud der virker

Her er et lovmæssigt problem, for kosttilskud må ikke have nogen virkning og dermed heller ikke nogen bivirkning - eller hvad?! Det er selvfølgelig problematisk, at det er lovgivningen der afgør det og ikke indholdet i produktet, som er det afgørende.
Hvis en leverandør reklamerer med at kosttilskud virker mod f.eks. ”gigtsmerter,” så er det ulovligt, da det er en medicinsk fortegnelse. Derimod må de gerne skrive ” Godt for dine led.”

Bivirkninger ved kosttilskud
Når der ikke er nogen virkning, så er der vel heller ikke nogen bivirkning! Det er selvfølgelig ikke korrekt. Kosttilskud har også bivirkninger eller virkninger, som er uønskede.hvad er kosttilskud

Ved operation er det vigtigt, at man ikke har spist et kosttilskud, der er blodfortyndende - eksempelvis Gingo Biloba, hvidløg, ingefær, E-vitaminer og fiskeolie. Det er uanset om det er registreret som et kosttilskud, naturlægemidler eller ved et stort forbrug i den daglige madlavning.

K-vitaminer – er med til at blodet kan koagulerer, det vil sige at hvis man har tendens til at danne blodpropper, så vil jeg ikke anbefale at spise vitaminpiller med K—vitamin.

Hvad er forskellen på et kosttilskud og et naturlægemiddel?
Et kosttilskud er ikke det samme som et naturlægemiddel. Forskellen er bl.a. lovgivningen og registreringen. Det betyder, at de godt kan indeholde præcis de samme ingredienser, men forskellen er, om det er registreret som et kosttilskud eller naturlægemiddel.
Hvis vi for eksempel tager hvidløgsprodukter, findes der rigtig mange typer. Kwai er registreret som et naturlægemiddel mod forhøjet kolesterol.
Garcin, som også er et rent hvidløgsprodukt, er derimod ikke registreret som et lægemiddel - det er et kosttilskud og må derfor ikke tillægges nogen virkning.
Et andet eksempel er
Arbutin Tranebærkapsler, det er et naturlægemiddel til ”forebyggelse og behandling af lettere gentagende urinvejsinfektioner.” CranActin indeholder ligeledes tranebær, men er et kosttilskud og det er derfor ulovligt at tillægge en virkning

Et yderligere eksempel er Echinaforce, der indeholder rød solhat. Echinaforce er et godkendt naturlægemiddel til forkølelse og findes i dråbeform. Hvis du i stedet ønsker rød solhat i tabletform, findes det kun som kosttilskud og må derfor ikke tillægges nogen virkning.

Her er
Pikasol et godt eksempel. Den findes både som kosttilskud hvor den ikke må lindre nogen lidelser Men den findes også som et registreret naturlægemiddel, til lindring af morgenstivhed og ømme led ved inflammatoriske tilstande. Produkterne indeholder præcist det samme indhold.

Hvorfor godkender de så ikke bare alle disse kosttilskud?
Det er fordi en godkendelse og efterfølgende udgifter er kostbare, og alt for dyrt for en mindre virksomhed. Det er også problemet med produkter, som henvender sig til en lille gruppe mennesker - her bliver det ligeledes for dyrt at få produktet registreret. Det betyder, at mange produkter indeholder det samme, men det ene er et kosttilskud og det andet er et naturlægemiddel.

Hvad må man sige at om virkningen af kosttilskud?
Ingenting!
Det gør det selvfølgelig lidt svært at vejlede. Vi vil give vores kunder den bedste vejledning, men vi vil også overholde lovgivningen. Kosttilskud må ikke markedsføres som forebyggende,

lindrende eller gavnlig på sygdomme og symptomer. Sker det alligevel, er markedsføringen ulovlig, og her kan lægemiddelstyrelsen kræve, at kosttilskuddet enten registreres som naturlægemiddel eller tages af markedet. Produktet kan også forbydes og der gives bøder til leverandøren eller butikken.


Dilemma
Et typisk eksempel er: Hvis man lider af forhøjet blodtryk og får blodtryksregulerende medicin, eller blodfortyndende medicin. Her kunne man anbefale et kosttilskud af fiskeolie og et kosttilskud med hvidløg, da både gode fedtsyrer og hvidløg er blodfortyndende og kolesterolsænkende. Men da det er kosttilskud, må man ikke tillægge produkterne denne virkning, selvom de i andre sammenhænge har en dokumenteret effekt. Samtidigt ville jeg kun anbefale disse kosttilskud, hvis det var i samarbejde med lægen, da kunden ellers risikerer at få alt for meget blodfortyndende, når hun også får lægeordineret medicin.
Det optimale i dette tilfælde ville være, hvis kunden fortæller sin læge at hun spiser fiskeolie og hvidløg, så hendes medicin kan reguleres derefter.

Vejledning og produktinformation
Vi bliver ofte spurt om, hvorfor der ikke står en længere forklaring på vores kosttilskud i Netspiren og hvorfor de ikke er opdelt i kategorier, ligesom naturlægemidler, så det er nemmere for kunden at finde det produkt de ønsker på Netspiren.dk Men det kan desværre ikke lade sig gøre pga. lovgivningen.
Faktisk må vi ikke sige at
svesker virker på en træg tarm, da vi således har gjort svesker til et naturlægemiddel - det er forbudt, når vi samtidigt sælger svesker.


Undersøgelser viser at kosttilskud virker
Der er masser af undersøgelser, som viser, at et bestemt kosttilskud har en virkning. Det kan være hvidløget, som vi ved er bakteriehæmmende og kolesterolnedsænkende. Men selvom undersøgelser dokumenterer, at et kosttilskud hjælper på en sygdom, er det ikke tilladt at henvise til en dokumenteret undersøgelse i markedsføringen.

Vildledning eller vejledning
Det kan jo godt virke lidt fjollet med de regler, men reglerne er selvfølgelig ikke lavet for at drille, men for at sikre forbrugeren. Spørgsmålet er måske, om forbrugeren så bliver ordentlig sikret? Forbrugeren bliver ikke sikret i forhold til ”bivirkninger” eller hvis forbrugeren bruger almindelig medicin og mikser det med et kosttilskud.
Men Lovgivningen prøver at sikre at der ikke er en masse produkter på markedet som kan ”helbrede” alverdens sygdomme, hvilket selvfølgelig også er nødvendigt. Der var for år tilbage en masse ulødige leverandører og produkter på marked, hvor der blev lovet en masse som ikke var sandt.

Det vil jeg også sige, hvis du møder en person der kan helbrede eller lover produkter der er så effektive at man skulle tro det var løgn – så er det løgn.

Check altid informationer grundigt.

Til dig der vil vide mere om kosttilskud, kan du læse mere på fødevarestyrelsens hjemmeside.
Nu håber jeg virkelig at jeg har holdt mig inden for lovgivningen i min artikel, det har været min intention.

Bedste hilsner fra
Susy Grundahl

Copyright Netspiren.dk

indkøbskurv

Sidst tilføjede vare:
Dankort Visa JCB CARDS MasterCard Maestro

vi anbefaler

Omnimin Pure - 175 tabletter er en højdoseret og meget alsidig multivitaminNYHED! Vegetabilsk Omega-3 fremstillet på marine alger. 100% vegetabilsk.Pukka Aloe Vera juice 1 liter af den højeste kvalitetMellisa opstrammende fugtmaske er med sine mange naturlige og effektive ingredienser


Adresse

Netspiren.dk
Christian IX's Gade 3,  2. sal
1111 Copenhagen K
CVR : 26729106Kundeservice
Christian Trovatten
christian@netspiren.dk
tlf +45 41103518

Vejledning
Susy Grundahl
susy@netspiren.dk
tlf +45 22214199

Informationer
Porto
Betaling
Sikkerhed
Returnering

Vi er E-Mærket
For din sikkerhedKøb helsekost produkter i vores online webshop.
Vi forhandler billig helsekost til lavpris med gode tilbud. Når du klikker dig ind på de enkelte produkter kan du se pris,
information og hvad produkterne indeholder. Hvis der er helseprodukter vi ikke har, så kontakt kundeservice på telefon - 41103518
eller
info@netspiren.dk - det kan være vi kan skaffe det.

Venlig hilsen - Netspiren :-)