Menu

Chokoladekage

Ingredienser:
2 dl vand
250 g tørrede dadler
80 g kokosolie
1?2 tsk. vaniljepulver
125 g hasselnødder
150 g fuldkornsrisme
l2 tsk. vinstensbagepulver
1 tsk .stødt kardemomme
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt ingefærrod
30 g rå kakaopulver
30 g rå kakaonibs
2 æg
4 dl rismælk
2 æggehvidersalt
Sådan gør du:
Kom vand og dadler i en gryde, bring det kog og skru ned for varmen. Lad det simre under låg i 15-20 minutter. Tilsæt kokosolie og vaniljepulver, og lad det simre.
Indstil ovnen på 180 grader.
Mål og bland de tørre ingredienser sammen.

Bank hasselnødderne i små stykker med bunden af en gryde, mens de stadig er i den uåbnede pose. Rist dem på en skoldhed pande, men i meget kort tid og i konstant bevægelse, de skal kun lige tage farve.
Kom daddelmassen og hasselnødderne i røremaskinen, brug kniven, og tilsæt æggene lidt efter lidt, derefter skiftevis de tørre ingredienser og rismælken.

Kom dejen i en anden skål, brug en spatel for at få det hele med, og bland kakaonibsene i dejen.Pisk æggehviderne stive, tilsæt en smule salt, så holder de bedre gejsten. Rør dem forsigtigt i dejen. Kom dejen i en form, som du synes er passende og flot, og bag kagen i 45 minutter.

Smager også vildt godt med smør på.
Det er den ideelle ledsager til en god bog eller et dameblad. En veninde kan også gøre det. Tag den med på cafébesøg, og nyd den sammen med sojacafè latte. Du kan alligevel ikke få nogen lovlige kager derude endnu. Vil du være totalt løssluppen, så smelter du noget 85 % mørk chokolade og hælder det over en skive kage, som du anretter på en desserttallerken. En klat flødeskum tillige, og jeg lover dig, du kommer i den syvende himmel.
Posted By

Camilla Laursen

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader