Menu

Gulerodskage

Ingredienser:
Det våde:
6 store skrællede gulerødder
2 skrællede røde eller rød-grønne æbler (3, hvis de er små)
2 store modne bananer
2 spsk skyr
1 æg
2 æggehvider
1 håndfuld rosiner(eller 3 store hakkede dadler)

Det tørre:
100 g mandler
50 g kokosmel
50 g rismel (eller havregryn)
20 g psyllium-skaller HUSK
2 spsk kanel
½ tsk kardemomme
½ tsk nellike
½ tsk vaniljepulver (eller vaniljesukker)
1 knivspids salt

Topping:
2 spsk smeltet kokosolie
3 dl kokosmel
2 spsk blødt smør
1 knivspids salt
10 dadler
1 dl vand
Sådan gør du:
- Skær gulerødder, æbler og bananer i mindre stykker, og kom dem i en skål.
- Tilsæt skyr, rosiner (eller hakkede dadler) og æg, og blend hele molevitten med en stavblender.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål.
- Hæld de tørre ingredienser i skålen med de våde lidt ad gangen, mens du blender videre med stavblenderen.
- Kom bagepapir i en springform, og hæld dejen over i formen.
- Bag kagen midt i ovnen i 35-40 minutter ved 160 grader.
- Lav toppingen imens: Blend dadler og vand, til det får konsistens som sirup, og rør resten af ingredienserne i.
- Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af på en rist eller lignende, så den ikke bliver våd i bunden.
- Slut af med at smøre toppingen på kagen.

TIP!
Du kan sagtens komme dejen i muffinforme. Så får du de skønneste gulerods-cupcakes. Flæk også f.eks. kagen på midten, og kom fyldet indeni, så du har en slags smør-krydderkage.
Posted By

Camilla Laursen

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader