Menu

Æbleskiver økologiske af Camilla Plum

Ingredienser:
2,5 dl. Mælk
15 g gær
3 æggeblommer
1 spsk. Sukker
200 g mel
en halv tsk. Stødt kardemomme - eller mere
Revet skal af en citron
65 gram smeltet smør
3 piskede æggehvider
smør til bagning
8 pigeoner i tern (æbler)
Sådan gør du:
Æbleskiverne skal bages ved svag varme for at blive gennembagte og de smager bedst med smør. De skal vendes, når den yderste centimeter er stivnet, og det bobler rundt i kanten af dejen. Så kan de holde til en vending, men det inderste lag stadig er flydende nok til at danne den nederste halvdel, når den bliver vendt.

Skal der æblestykker i
Ja det skal der helst små tern at pigeoner med skræl er en meget fin ting at få i munden som kontrast. De skal være små og der skal højest være en spiseskefuld i hver æbleskive, så de kan nå at blive bagt. Stil dem ned i midten af dejen, når man har fyldt panden med æbleskiver, og det yderste af skiverne lige er stivnet.

Sådan gør du:
Lun mælken til håndvarme og opløs gæren deri. Rør æggeblommer og sukker til sukkeret er opløst. Pisk mælk og mel i . Rør det smeltede smør og krydderier i . Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i .

Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. en halv time, til den er tydeligt skummende og hævet op. Varm æbleskivepanden op og kom en lille klat smør i hvert hul. Når det er bruset af, kommes der en skefuld dej i hvert hul. Hullet skal være fyldt af dej, men det må ikke flyde over. Når det bobler i dejen hele vejen rundt, skal skiven vendes. Giv den tid til at stivne med hovedet nedad, hvorefter det er en god idé at vende rundt, så den bliver rigtig rund.

God jul :-)
Mange tak til Camilla Plum.
Posted in Kager & Dessert Brød & Boller By

Camilla Laursen

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader