Menu

Hyldeblomstsaft

Ingredienser:
- 40 store udsprungne hyldeblomstskærme
- 1 ?1 ½ kg fin Rørsukker
- Ca. 2 tsk. Citronsyre
- 4 økologiske citroner (økologisk citronsaft)
- 1 ½ liter kogende vand
- Evt. lidt atamon til flaskerne!

Sådan gør du:

Hyldeblomstskærmene skal ikke skylles, men blot rystes. Klip stilkene fra og læg blomsterne i en stor skål. Kog vand og sukker indtil sukkeret er smeltet, og tilsæt nu citronsyre.

Skær citronerne i tynde skiver. Læg hyldeblomsterne og citronskiver, skiftevis i en stor skål Hæld den varme sukkerlage over blandingen, og lad den trække 4 - 5 dage i køleskabet. Kom saften på rengjorte flasker. For at undgå atamonen, kan man fryse hyldeblomstsaften, og derved slippe for konserveringen.

Den færdige koncentrerede hyldeblomstsaft fortyndes 1:4 med vand eller mineralvand. Ved sommerfesten kan den suppleres med en tør hvidvin.
Posted in Sunde Drikke By

Cecilie Hollænder Madsen

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader