Menu

Kokos-kakao-mælk

Ingredienser til 4 gode glas:
6 dl kokosmel
1,2 l vand
1 økologisk appelsin, fintrevet skal og friskpresset saft
4 spsk ren kakao
½ tsk stødt kanel
Et meget lille drys vaniljepulver(ikke vaniljesukker)
3 nelliker, fintmalede
¼ tsk lakridsrodspulver
6 udstenede dadler? eller flere,hvis din søde tand kræver det
Sådan gør du:
Kør kokosmel og vand i en blender i et par minutter, indtil kokosmelet har afgivet masser af fedt og smag. Filtrer den grynede kokosmælk gennem en megetfintmasket sigte eller pres den gennem et rent klæde. De tiloversblevne kokosfibre kan eventuelt gemmes og bages ind i et brød eller en kage.

Blend kokosmælk, appelsinsaft og -skal, kakaopulver, kanel, vanilje, nelliker, lakridsrodspulver og dadler i et minut eller to og nyd drikken.

Kan stilles i køleskabet, så kakaomælken bliver ekstra kold. Hvis noget af kokosfedtet lægger sig øverst, skal der lige røres en gang i mælken.

Fif
Prøv at bruge carob i stedet for kakao. Flere aromatiske krydderier er også værd at lege med. Prøv for eksempel med en smule stødt allehånde eller kardemomme. En meget, meget lille smule chili er også et eksperiment, du kan prøve, for chokolade og chili smager godt sammen.

Kokos-kakao-mælken kanholde sig i op til fire dage i køleskabet,men du har nok drukket den inden da.

Sundhedstip
Lakrids er ret interessant. Alt for store mængder kan give nogle mennesker forhøjet blodtryk. Men lakrids kan faktisk også haveen betændelses- og irritationshæmmende effekt, da den forlænger levetiden af nogle af de hormoner, din krop producerer for atforhindre overdrevne betændelsesreaktioner.
Posted in Snacks Sunde Drikke By

Cecilie Hollænder Madsen

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader