Menu

Mandel-daddel-citrontærte

Ingredienser:
100 g svesker uden sten
2-3 dl rom
400 g dadler
200 g mandler
spsk ekstra jomfrukokosolie - eller rapsolie
Fintrevet skal og friskpresset saft af 1økologisk citron
1 tsk vaniljepulvereller ½ stang vanilje,finthakket
2 tsk stødt kanel? En meget lille knivspids hav- eller stensalt
En meget lille smule friskkværnetsort peber
6 mellemstore økologiske æg
Sådan gør du:
Læg sveskerne i blød i rom i mindst et par timer? men hellere natten over.
Kør dadler, mandler, olie, citronsaft og ?skal, vanilje, kanel, salt og peber i en foodprocessor i etpar minutter, indtil du har en homogen, jævn masse, der minder lidt om marcipan i konsistensen.Tilsæt så æggene et efter et, mens foodprocessorenstadigvæk kører. Lad dejen køre i et minut eller to, til den er helt jævn.Dræn sveskerne for rom og pisk resten af rommen i dejen. Rør så sveskerne ud i dejen.

Kom dejen i en smurt tærteform eller lignende og bag tærten i 40-45 minutter i en 160° C varm ovn.
Lad tærten køle lidt af, inden den serveres.

Fif
Du kan også bruge dejen til at lave en æble eller pæretærte. Kom dejen i en springform og top med æbler eller pærer. Ja, mangostykker går også an ?Nyd tærten, som den er, eller med en smule kefir.

Mængde:
Til otte-ti personer med godt appetit på dessert.Tilberedningstid: 15 minutter ? og 45 minutters bagetid.Holdbarhed: Fire?fem dage.
Posted in Kager & Dessert By

Cecilie Hollænder Madsen

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader