Menu

Quinoa banan blåbær pancakes

Ingredienser:
4 æg
2 bananer, moste
3-4 dl quinoamel
2 dl xylitol
2 spsk kokosolie
Fintrevet skræl og friskpresset saft af 1 økologisk citron
¼ tsk vaniljepulver
½-1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt eller friskrevet muskatnød
et meget lille drys hav- eller stensalt
et endnu mindre drys friskkværnet sort peber
2-3 dl friske blåbær
mere kokosolie til stegning

Sådan gør du:
Mængde: 6-8 pancakes.
Tilberedningstid: 25-30 minutter inkl. stegetid.
Holdbarhed: Disse pancakes smager faktisk endnu bedre dagen derpå, hvis du altså ikke har spist dem alle sammen i ét hug.
Anvendelse: Som dessert, til brunch og børnefødselsdage.
Køkkengear in action: Din elpisker og en god pande i enten støbejern, ren titanium eller med en slip let-belægning, der ikke indeholder organiske "uorforbindelser (for de er ret giftige).

Så nemt er det
Pisk æg, bananer, quinoamel, xylitol, kokosolie, citronsaft og -skræl, vanilje, kanel, kardemomme, muskatnød, salt og peber sammen til en tyk og luftig dej. Vend blåbærrene i dejen.

Smelt lidt kokosolie på en varm pande, og steg 2-3 pancakes ad gangen. Brug 1 dl dej til hver af dem.Steg dem ca. 2 minutter på den ene side, og vend dem forsigtigt. Giv dem 1 minut, og skru så ned for varmen og steg dem færdige. Det tager et par minutter til.

Sundhedsfif:
Quinoamel er "blidere? ved blodsukkeret end de "este andre melsorter, og så er der ikke noget tilsat sukker, så disse pandekager kan næsten kaldes blodsukkervenlige.

Køkkentip:
Quinoamel kan erstattes med rismel, boghvedemel eller 50 % bygmel. Citronen kan erstattes med appelsin.
Du kan også stege disse pancakes i smør i stedet for kokosolie.
Posted in Morgenmad Snacks Kager & Dessert By

Cecilie Hollænder Madsen

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader