Ingredienser - 4 personer:
- 3 stk. rødbeder
- 2 æbler uden kernehus og skrællet, skåret i tern
- 1 pose (100 g) hasselnødder
- 2 knsp. vaniljepulver
- 1 tsk. Birkesød
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- Lidt salt
- 1/2 spsk. reven peberrod
Dressing
2 dl hjemmelavet sojayoghurt naturel eller færdigkøbt uden sukker og kasein samt 2 spsk. citronsaft
- 3 stk. rødbeder
- 2 æbler uden kernehus og skrællet, skåret i tern
- 1 pose (100 g) hasselnødder
- 2 knsp. vaniljepulver
- 1 tsk. Birkesød
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- Lidt salt
- 1/2 spsk. reven peberrod
Dressing
2 dl hjemmelavet sojayoghurt naturel eller færdigkøbt uden sukker og kasein samt 2 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
Pisk citronsaft i yoghurten. Tilsæt 2 knsp. vaniljepulver og Birkesød samt ingefær og peberrod. Kom rødbeder på bradepanden ved 180 °C med vand i bunden eller i Römertopf 90 minutter ? også med vand i bunden. Afkøles, skrælles og skæres i tern. Kombiner med de ternede æbler i en salatskål. Hak hasselnødder groft. Tag dem ud af posen, og tørrist på en varm pande i ganske kort tid. Kom dem i salaten ? gem 1 spsk. til pynt.
Bland dressingen i rødbede og æble, og pynt med resten af hasselnødderne. Rør det hele sammen. Dressingen har godt af at hvile og trække smag.
Pisk citronsaft i yoghurten. Tilsæt 2 knsp. vaniljepulver og Birkesød samt ingefær og peberrod. Kom rødbeder på bradepanden ved 180 °C med vand i bunden eller i Römertopf 90 minutter ? også med vand i bunden. Afkøles, skrælles og skæres i tern. Kombiner med de ternede æbler i en salatskål. Hak hasselnødder groft. Tag dem ud af posen, og tørrist på en varm pande i ganske kort tid. Kom dem i salaten ? gem 1 spsk. til pynt.
Bland dressingen i rødbede og æble, og pynt med resten af hasselnødderne. Rør det hele sammen. Dressingen har godt af at hvile og trække smag.