Cocoon Sæbebær (1 kg)

Cocoon Sæbebær (1 kg)

169,95 kr
Økologiske sæbebær.
Indlæser lagerstatus...
Beskrivelse
Sæbebær er et økologisk vaskemiddel, der kan bruges til tøjvask, opvask, rengøring og som shampoo - og så er de naturligvis biologisk nedbrydelige. Sæbebærret indeholder fra naturens side et organisk stof der hedder saponin, som er et naturligt overfladeaktivt stof med evne til effektivt at opløse og fjerne snavs fra overflader.

Saponin findes naturligt i mange af vores madvarer, hvor det beskytter dem mod at blive spist af insekter, idet stoffet er naturlig antibakterielt. Sæbebær skallerne afgiver sæben når de bliver blødgjort, og derfor bærrene lægges derfor blot i den medfølgende bomuldspose og ind i vaskemaskinen sammen med vasketøjet.

Sæbebærrene vil ikke afgive alt sin sæbe på en gang, og derfor vil sæbebærrene kunne bruges flere gange, helt op til 4 gange. En pose med 1 kg sæbebær kan derfor give helt op til 365 vaske.

Sæbebærrenes sæbe virker effektivt mod snavs, men er samtidig utrolig skånsom mod dit vasketøj og mod miljøet, idet mildheden i sæben vil sørge for at bevare farverne og strukturen i dit tøj i længere tid. Man kan derfor også helt undgå tilsætning af skyllemiddel til sin vask, da tøjet vil forblive dejligt blødt.

Sæbebærrene tilføjer dog ingen duft til vasketøjet, så i tilfælde hvor man ønsker at tilføje lidt duft til vasketøjet, kan man med fordel tilsætte et par enkelte dråber essentiel olie direkte på bomuldsposen med sæbebær. På grund af sæbebærrenes skånsomhed kan bærrene bruges til alle typer metervarer, heriblandt også uld, silke og kapok.

Brugsanvisning og anvendelse:
1. Læg hvad der svarer til 4-5 hele sæbebær skaller (juster alt efter vaskemængde og hvor snavset vasketøjet er) i den medfølgende bomuldspose og snør posen til. 4-5 sæbebær passer til en mindre vask. Har man en stor vask, eller en vask med meget snavset tøj, anbefales det at man forøger antallet af sæbebær til 7-10 hele skaller.

2. (Valgfrit) I tilfælde af en meget kort vask eller en vask ved lave temperaturer under 40°C, kan det anbefales at lægge posen med sæbebær skaller i blød i et glas varmt vand i ca. 10 minutter inden vask.

3. Fyld vaskemaskinen med vasketøjet og læg bomuldsposen med sæbebær skaller ind sammen med vasketøjet. Har man lagt posen i blød inden vask, kan man med fordel hælde vandet ind oveni vasketøjet samtidig med at man lægger den opblødte pose ind.

4. Ved endt vask, læg bomuldsposen med sæbebær skaller til side, så de er klar til næste vask. Sæbebærrene behøver ikke tørre før de bruges til endnu en vask. Når sæbebærrene bliver grålige og bløde betyder det at bærret har afgivet alt sin sæbe, og bærret er derfor klar til at blive komposteret.

5. Ved vask under 60°C kan bærrene genbruges op til 4 gange, men ved vaske over 60°C anbefales det at man komposterer vaskebærrene.

TIP: sæbebærskallerne er fantastisk gode som gødning til planter.
Ingredienser:
Sæbebær* (Sapindus Mukorossi)
Produktinformation
Andre informationer:
Varenummer: 15185
Se lignende produkter

Andre kunder købte også disse varer