Solhjulet

Solhjulet A/S er en dansk engrovirksomhed, der formidler biodynamiske og økologiske madvarer af højkvalitet. Solhjulet er garanti for rene og velsamgende råvarer. De har et bredt udvalgs som er lavet på grønsager, frisk frugt, salater, kryderuter og rodfrugter.
Virksomheden har et tæt samarbejde med blandt andre landmænd og mejerister, som alle brænder for at fremstille bæredygtige fødevarer af den bedste kvalitet.

Mere end 40 år med fokus på økologi

Solhjulet blev grundlagt af Niels Ebbe i 1972 som et mindre gartneri med produktion og salg af grøntsager. Men virksomheden fik vokseværk i løbet af årene og rykkede ind det nedlagte Taul mejeri ved Bjerringbro i 1989. Niels Ebbe valgte i 2013 at sælge Solhjulet, for at sikre sig, at virksomheden kunne køre videre, selvom han trådte tilbage. Derfor flyttede Solhjulet til Silkeborg, hvor den i dag er en del af HCH Gruppen A/S - en privatejet, moderne engros-virksomhed, der distribuerer føde- og produktionsvarer.

Fokus på social ansvarlighed og kvalitetskontrol

Solhjulet tager hensyn til både mennesker og miljø og har et ønske om at fremme økologien med etisk handel, fair priser og bæredygtig produktion. Ved at købe og videresælge produkter fra Uganda er virksomheden fx med til at skabe arbejdspladser og forbedre hverdagen for befolkningen i et tredjeverdensland. Udover den sociale ansvarlighed er der også fokus på kvalitet og derfor bliver alle varerne kontrolleret ved ankomsten til lageret. Solhjulet har sin egen løbende kvalitetskontrol, men er også underlagt Fødevaredirektoratets kontrol, der blandt andet tester for pesticiderester og nitratindhold.

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader