Menu

Rosenkålsalat med æbler

29/11/17 16.18


Ingredienser:
300 g. rosenkål
2 store æbler
40 g tørrede tranebær
Sesamfrø og græskarkerner

Dressing:
1 dl. Olivenolie
Saft af ½ citron
1 spsk. honning
Læsø eller Himalaya salt

Sådan gør du:
Rengør rosenkålene og æblerne. Skær æblerne i både og riv begge dele groft f.eks. i food processor. Hæld dressingen over og lad det trække 15 minutter. Bland sesamfrø og græskarkerner i lige før servering.

Mange tak til Anette Harbech Olesen for denne opskrift.

Rosmarinbrød

29/11/17 16.16


Ingredienser:
5 dl vand
2 tsk. urtesalt
1 tsk. honning
¼ pk. gær
300 g sigtet speltmel
100 g durumhvedemel
2-3 tsk. tørret rosmarin
2 spsk. olivenolie

Sådan gør du:
Gæren udrøres i lunkent vand sammen med salt, honning og rosmarin. Herefter iblandes de to slags mel, og dejen røres med ske til en tyk grød. Dejen drysses med et tyndt lag mel, og der lægges låg på skålen, hvorefter dejen stilles i køleskabet til hævning i mindst 6-7 timer (gerne op til 24 timer).

Efter endt hævning røres dejen let igennem med en ske, og ovn samt bageplade varmes op til 220° C. Med en ske bredes dejen ud til en firkant på et stykke bagepapir på bagepladen, hvorefter dejen pensles med olivenolie.

Lad dejen hvile 5-10 min. Bages midt i ovnen i ca. 20 min., eller til overfladen er lysebrun og kanterne sprøde, og køles af på en rist.

Rucola pesto

29/11/17 16.13


Ingredienser:
1 kg. frisk klippet rucola
5 fed hvidløg
100 frisk revet parmesan
1 tsk. havsalt
3 dl. god olivenolie
100 g. pinjekerner
saften af 1 citron
frisk kværnet peber efter smag

Sådan gør du:
Da jeg sent mandag aften kom til min frugt og grønt leverandør - Rønnely i Svinninge, viste Erling mig en kasse nyklippet rucolasalat. Det var simpelthen så smukt og duften himmelsk, så dem måtte jeg bare have med til en gang hjemmelavet pesto.

Persille, rucola, basilikum, tomater (tørrede) - jamen stort set alt hvad den kommende tid bringer af friske urter skal du forsøge dig med til en gang pesto. Ned i køkkenmaskinen og 2 minutter senere er du klar til drømmeverdenen.

God fornøjelse. Mange tak til Henrik Edelved

Rodfrugt salsa mod rynker

29/11/17 16.13


Ingredienser:
- 2 små eller 1 stor sød kartoffel,
skrællet og skåret i tern
- 1 gulerod,
skrubbet og skåret i små terninger
- 1 avocado
skrællet og skåret i små bidder
- 1 mango
skrællet og skåret i små terninger
- 1 dl sorte oliven,
halverede på langs
- 1 dl rosiner
som har været lagt i blød i vand
- 1 rød peberfrugt,
skåret i lange strimler
- 1 rød chili,
skåret på langs, med eller fri for kerner og skåret meget fint.
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk æbleeddike
- 1/2 dl appelsinsaft, frisk eller usødet
- 1 knivspids vaniljepulver
- en håndfuld hakket bredbladet persille

Sådan gør du:
Sødkartoffel og gulerod og rød peberfrugt strimler anbringes i en gryde med kogende vand i max 2 min. Vandet hældes fra og alt anbringes i dørslag og afkøles med koldt vand. Vandet drænes grundigt af inden grøntsagerne lægges i skål og de øvrige ingredienser blandes i.

Avocadoen kommer i til sidst. Salsaen bliver bedst af at trække nogle timer.Server til fisk eller lyst kød. Kan også trylles om til en rejesalat ved at tilsætte optøede rejer eller rejer i saltlage og spise som en frokost ret eller forret.

Rucolasalat med Gojibær

29/11/17 16.11


Ingredienser:
100 til 200 g rucolasalat
1 dl let brændte Gojibær
1 dl hakket og lidt ristede mandler
100 g hakkede bacon, sprød
1 avocado

Dressing
1 til 2 spsk olivenolie
2 spsk limesaft
½ spsk eddike
salt og peber

Sådan gør du:
Rist mandler og Gojibær i varmluftovnen i 10 minutter omkring 125 grader. Steg bacon terningerne, indtil de bliver sprøde. Skær avocado og tilsæt resten af ingredienserne. Hæld dressingen over tilsidst.
Velbekomme!

Rocking rødbedesalat

29/11/17 16.11


Ingredienser - 4 personer:
- 3 stk. rødbeder
- 2 æbler uden kernehus og skrællet, skåret i tern
- 1 pose (100 g) hasselnødder
- 2 knsp. vaniljepulver
- 1 tsk. Birkesød
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- Lidt salt
- 1/2 spsk. reven peberrod

Dressing
2 dl hjemmelavet sojayoghurt naturel eller færdigkøbt uden sukker og kasein samt 2 spsk. citronsaft

Sådan gør du:
Pisk citronsaft i yoghurten. Tilsæt 2 knsp. vaniljepulver og Birkesød samt ingefær og peberrod. Kom rødbeder på bradepanden ved 180 °C med vand i bunden eller i Römertopf 90 minutter ? også med vand i bunden. Afkøles, skrælles og skæres i tern. Kombiner med de ternede æbler i en salatskål. Hak hasselnødder groft. Tag dem ud af posen, og tørrist på en varm pande i ganske kort tid. Kom dem i salaten ? gem 1 spsk. til pynt.

Bland dressingen i rødbede og æble, og pynt med resten af hasselnødderne. Rør det hele sammen. Dressingen har godt af at hvile og trække smag.

Ingredienser:
Ingredienserne er grundlæggende i en råkost salat, men man kan sagtens supplerer med de grønsager man godt kan lide.
Sådan gør du:

Hvidkålssalat
1 gulerod
¼ hvidkålshoved
1 porre
Persille
Ristede pinjekerner

Gulerodssalat
3 gulerødder
1 æble
Appelsinsaft
Mandelflager

Rødkålssalat
¼ rødkålshoved
1 stængel blegselleri
2 appelsiner

Gulerod og selleri råkost
3 gulerødder
ca. 200 g knoldselleri
1 appelsin
Valnødder

Rødbedesalat
100 g revet rå rødbede
1 reven gulerod
ca. 100 g snittet hvidkål
½ finhakket løg
Hasselnødder
Salt og peber
Vindruer
2 æbler
Valnødder
Appelsinsaft

Rawfood Tærte

29/11/17 16.09


Ingredienser:
Bund:
3 dl nødder
2 dl tørrede abrikoser

Fyld:
6 dl blåbær
4 dl cashew- eller macadamianødder
1 dl agave nektar
1-2 spsk. raw kakaopulver

Sådan gør du:
Tjek om abrikoserne er bløde, ellers læg dem i blød et par timer. Mal nødderne til mel med en blender eller en kaffekværn. Kom nødder og abrikoser i en foodprocessor, indtil de former sig til en kugle.

Læg et stykke bagepapir i en tærteform, så det dækker bunden og kanten og pres dejen rundt i formen med en dejskraber. Dejen skal gerne dække både bunden og siderne. Stil dejen i køleskabet.

Tø blåbærrene op, hvis de har været frosne. Ellers kom de fleste af dem direkte i en blender, men gem en lille håndfuld til pynt. Tilsæt ligeledes cashewnødder, agave nektar og kakao i blenderen, og blend indtil alle nødder er helt nedbrudte, og konsistensen er cremet. Hæld blåbærcremen ned i tærteformen og pynt med de resterende bær. Stil tærten i køleskabet i et par timerfør servering.

Denne tærte smager vidunderligt og har den flotteste farve.

Prøv at erstatte halvdelen af nødderne i bunden med grovvalsede havregryn. De er væsentlig billigere end nødder, men virker fint i denne opskrift.

Rugbrød med chiafrø

29/11/17 16.07


Ingredienser:
25 g. gær
ca. 3 dl. lunkent vand
50 gram Original Chia (gem lidt til drys)
2 spsk sirup
1-2 spsk olie
1 spsk salt
ca. 300 gram rugmel
ca. 250 gram hvedemel

Sådan gør du:
Opløs gæren i det lunkne vand.Tilsæt resten og ælt godt. Formes som en tyk pølse og hæver 1 time i en smurt bageform.

Drys resten af chia´en på brødet og bag det nederst i ovnen ca. 50 min ved 180 c.

RawCake - Pink Pie

29/11/17 16.07


Tærtebund
5 dl blandede mandler og cashewnødder
1 spsk kakaosmør
1 spsk kokosolie
3 dl dadler, udstenede
2 spsk rå kakaopulver
1 spsk agavesirup eller rå honning
1 spsk vand
Lidt kokosmel

Pink creme
2 store bananer
1 tsk vaniljepulver
2 spsk lecitingranulat
200 g frosne jordbær
2 spsk kokosolie
Evt. lidt agavesirup, hvis du har en meget sød tand
Evt. friske jordbær til pynt

Sådan gør du:
Tærtebund: Mal mandlerne i en foodprocessoreller blender, og tilsæt derefter kakaosmør og kokosolie. Blend, og tilsæt derefter dadler, kakaopulver, agavesirup og vand. Drys kokosmel i et tærtefad, og fordel derefter tærtedejen i formen. Lad den hvile ca. 30 minutter i køleskabet eller fryseren, mens du laver fyldet.

Pink creme: Skræl bananerne, og blend dem til de er cremede med vaniljepulver, lecitingranulat, agavesirup eller honning og kokosolie. Tilsidst tilsættes de frosne jordbær, og det blendestil en tyk is.

Fordel fyldet på tærtebunden og server straks, f.eks. med friske jordbær.

RawCake - Mango Cheesy

29/11/17 16.05


Kagebund
1 dl mandler
1 dl dadler, udstenede
2 spsk kokosolie
1 tsk vaniljepulver
1/2 dl morbær

Cheesycreme
6 dl cashewnødder, udblødt i vand i 2 timer
1 dl agavesirup
5 spsk citronsaft
1 tsk vaniljepulver
4 spsk kokosolie
1 tsk kakaosmør
1/2 tsk himalayasalt
Evt. lidt vand

Mango puré
2 dl frisk mango skåret i skiver
1/2 dl tørrede mango, udblødt i vand i ca. 2 timer
1 meget moden banan
1 spsk kokosolie
2 tsk fintmalede chiafrø eller HUSK Psylliumfrøskaller
Evt. 1/2 tsk gurkemeje, hvis du ønsker enmere intens gul farve

Sådan gør du:
Kagebund: Mal først mandlerne til mel i en kraftig blender eller kaffekværn. Blend mandelmelet med dadler, kokosolie og vaniljepulver, og rør derefter morbærrene i dejmassen. Fordeldejen i en springform foret med bagepapir, og stil den køligt, mens du laver cheesycremen.

Cheesycreme: Blend cashewnødder medagavesirup, citronsaft, vaniljepulver, kokosolie, kakaosmør og himalayasalt i en kraftig blender, tilsæt en smule vand, så ingredienserne akkuratkan køre rundt. Hæld cremen over bunden ispringformen og afkøl kagen i fryseren, mens du laver mangopuréen.

Mangopuré: Blend frisk og tørret mango med en banan, kokosolie, chiafrø og hæld det over kagen, som nu er helt fast.

Køl kagen ned i fryseren. Efter ca.1 time på køl er kagen fast, og du kan fjernesiderne af springformen og bagepapiret.

Server med frisk frugt.

Rødbede Smoothie

29/11/17 16.05


Ingredienser:
1 mellemstor rødbede, skrællet
1 håndfuld jordbær ? gerne frosne
½ avocado
2 håndfuld frisk eller frossen spinat
3 cm ingefær uden skræl
1 banan - gerne frossen
3,5 dl ris- eller mandelmælk
Is og 1 spsk kvalitetsolie
Sådan gør du:
Alle ingredienser blendes i minimum 2 minutter. Jeg spiser ofte denne smoothie med ?drys? på.

Hyldeblomstsaft

29/11/17 16.03


Ingredienser:
- 40 store udsprungne hyldeblomstskærme
- 1 ?1 ½ kg fin Rørsukker
- Ca. 2 tsk. Citronsyre
- 4 økologiske citroner (økologisk citronsaft)
- 1 ½ liter kogende vand
- Evt. lidt atamon til flaskerne!

Sådan gør du:

Hyldeblomstskærmene skal ikke skylles, men blot rystes. Klip stilkene fra og læg blomsterne i en stor skål. Kog vand og sukker indtil sukkeret er smeltet, og tilsæt nu citronsyre.

Skær citronerne i tynde skiver. Læg hyldeblomsterne og citronskiver, skiftevis i en stor skål Hæld den varme sukkerlage over blandingen, og lad den trække 4 - 5 dage i køleskabet. Kom saften på rengjorte flasker. For at undgå atamonen, kan man fryse hyldeblomstsaften, og derved slippe for konserveringen.

Den færdige koncentrerede hyldeblomstsaft fortyndes 1:4 med vand eller mineralvand. Ved sommerfesten kan den suppleres med en tør hvidvin.

Ingredienser:
2-3 rødbeder
1 lille æble
1 cm. peberrod,
peber
appelsinsaft

Hvidløgsknas
1 helt hvidløg (ca. 10 fed)
7 saltede mandler
1 en håndfuld persille eller andre krydderurter til at drysse over.

Omega 3 dressing
1 spsk. Omega 3
1 spsk. friskpresset appelsinsaft.

Sådan gør du:
Salaten bliver virkelig flot, hvis du river rødbederne igennem en spiralizer, men du kan selvfølgelig også rive dem på et helt almindeligt råkostjern.

Riv de rå rødbeder, peberrod og æblet. Hæld dressing på og lad det trække i 10 minutter.

Skær hvidløgene i fine tynde skiver og steg dem svagt på panden så de bliver til knas. Hak mandlerne groft.

Drys hvidløg og mandler på rødbederåkosten, og den er klar til servering eller at komme i madkassen.

RawCake - Cheesecake

29/11/17 16.01


Bund:
1 dl paranødder
½ dl Medjool dadler, uden sten
½ dl tørret kokos
Ingredienserne blendes, kværn evt. nødderne først i en kaffemølle. Beklæd bunden af en springform med vitavrap, det gør det lettere at få den færdige kage ud af formen. Dejmassen fyldes i bunden af springformen og den stilles koldt mens ostecreme og bærsauce tilberedes.

Ostecreme:
3 dl cashewnødder udblødt i vand i min 1 time
½ dl vand
¾ dl citronsaft
½ dl agave sirup
1 dl kokosolie (smeltes i vandbad eller ved at sætte beholderen på en varm radiator)
¾ dl kakaosmør (smeltes i vandbad eller ved at sætte beholderen på en varm radiator)
1 tsk vanilje
½ tsk himalayasalt

Blend cashewnødder med vand og tilsæt og blend de resterende ingredienser.

Hindbærparfait
3 dl friske eller frosne hindbær
3 spsk. agave sirup
Det hele blendes og hældes over den afkølede og stivnede cheesecake.

Når kagen er stivnet fjernes siderne af springformen og kagen garneres evt. med frisk frugt. Hæld cremen over nødebunden i springformen og stil koldt (køleskab eller fryser)

Råmarineret Økolaks

29/11/17 16.00


Ingredienser:
250 gr frossen øko laks
1 økologisk appelsin eller mandarin
godt med økologisk ingefær
tamari
peber
Sådan gør du:
Tø laksen op og skær den i små tern.Tag din juicer og kør 1 økologisk appelsin med skræl og godt med ingefær. Vend laksen i appelsin-ingefærjuicen og lad den trække. Server laksen dryppet med tamari.

RawCake - After Eight

29/11/17 16.00


Ingredienser:

Kagebund
3 dl dadler, udstenede
1 spsk kakaosmør
1 spsk kokosolie
3 spsk agavesirup
2 tsk vaniljepulver
5 spsk rå kakaopulver
1 knsp salt
1 dl paranødder, udblødt i vand i 2 timer og grofthakkede

Myntecreme
6 dl cashewnødder, udblødt i vand i 2 timer
1 dl mandelmælk kan evt. erstattes afvand og 1 tsk ekstra lecitingranulat)
1 spsk kakaosmør
4 spsk kokosolie
7 spsk agavesirup
2 spsk lecitingranulat
1 dl sammenpressede mynteblade
3 dråber pebermynteolie
Sådan gør du:

Kagebund: Blend dadler, kakaosmør, kokosolieog agavesirup, og tilsæt så vaniljepulver, kakaopulver,salt og nødder. Fordel dejen i bunden afen springform foret med bagepapir, og stil denpå køl.

Myntecreme: Blend først cashewnødder medmandelmælk, kakaosmør, kokosolie, agavesirupog lecitingranulat til en blød creme. Tilsætderefter mynteblade og mynteolie, og blendgodt. Hæld myntecremen i springformen, ogstil kagen i fryseren mindst 1 time, til kagen erfast, og fjern derefter siderne på springformenog bagepapiret.

Garner med friske myntebladeinden serveringen.

Chili Con Udos

29/11/17 15.58


Ingredienser:
2 dåser røde bønner uden væde
2 løg, hakket
1 gul peberfrugt i tern
4 fed finthakket hvidløg
2 dåser hakkede tomater
2 spsk.tomatpuré
1 1/2 spsk. chilipulver
1 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk. tørret oregano
1/2 tsk. cayennepeber (efter smag)
1 tsk. salt
1/2 tsk. sukker (tilpas efter tomaternes syrlighed)
1/2 dl Udos Choise Olieblanding
salt & peber

Sådan gør du:
Tilberedning
Bland alle ingredienser undtagen olie i en stor gryde.
Læg låg på og lad retten simre ved svag varme i ca. 2 timer.
Vend rundt af og til.
Tilsæt olie og smag til med krydderier.

Fakta
UDOS CHOICE olie blanding.De essentielle fedtsyrer har bl.a. disse funktioner i kroppen:Struktur: de bruges i cellemembranerne, hvor de gør dem mere smidige og fleksible samt optimerer funktionen af diverse receptorer for hormoner og lignende signalstoffer.Råmateriale: for hormonlignende signalstoffer kaldet eikosanoider/prostaglandiner.

Quinoa to go

29/11/17 15.57


Ingredienser:
2 dl quinoa
5 dl vand
1 avokado
1 tomat ? evt. soltørrede
Salt og peber
Sådan gør du:
Quinoaen skylles grundigt og koges med låg, ca. 10 minutter til der ikke er mere Vand i gryden. Lav evt. dobbeltportion så du har kogt quinoa til flere dage eller andre retter. Tilsæt olivenolie, salt og peber og rør godt rundt. Retten kommes på en tallerken eller i en beholder, hvorefter der tilføjes hakket tomat og avokado.

Hirsekroketter

29/11/17 15.56


Ingredienser:
Hirseflager økologiske 2 kopper
Øko/Castello/ost m./pikante urter 1 gl.
Speltmel økologisk 1 Kop
Tvebakker 4 stk.
Hasselnødder økologiske 2 kopper
Æg 1 stk.
Paprika, salt pepper efter smag.
Olie til stegning.
Sådan gør du:
Kog hirsen mør bland flødeosten og melet sammen med hirsen form det i små runde kroketter. Knus tvebakkerne bland dem sammen med de finthakkede nødder samt paprika salt /pepper. Vend hirse/kroketterne i det piskede æg rul dem ind i blandingen med nødder og krydderier. Steges lysebrune i en god olie - de kan også friture/ koges.

Serveres til blandede grøntsager eller en stuvning af grønkål/spinat.

Quinoa Klapsere

29/11/17 15.55


Ingredienser:
Ca. 40 stk.
5 dl sort, rød eller hvid quinoa
2 dl amaranth
3 dl solsikkekerner
2 dl sort sesam (hvid sesam kan også bruges)
2 dl græskarkerner
4 dl vand
1 tsk Himalaya- eller urtesalt
Sådan gør du:
Kog først quinoa og amarant sammen.Læg imens sesam, solsikkekerner og græskarkerner i blød i de 4 dl vand.
Køl den kogte quinoa (skyld evt. under rindende, koldt vand) og hæld i skålen med kerner.
Kør halvdelen af "guinoa-kerne?-massen igennem en food processor eller kraftig blender til du har en dej-agtig konsistens.

Bland dejen med de resterende hele kerner og quinoa og amarant. Rør salt i.Smør din quinoa-kerne dej ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen skal være ca. 1 cm tyk.

Bag i varmluftsovn ved 100 grader i ca. 2 timer. Bagetiden kan du variere efter ovntype. Når brødene er tørre tages bageplader ud og"brødpladerne? kan skæres i mindre kvadrater.

Nyd med f.eks. hummus eller guacamole.

Sexy morgenshake

29/11/17 15.54


Ingredienser:
2 dl soyamælk eller rismælk
2 spks koldpresset hørfrøolie
3 spks Valleproteinpulver
1/2 tsk kanelpulver
skrællen af 1/4 økologisk citron
1 banan
100-150gr frosne bær, helst hindbær eller jordbær
Sådan gør du:
Alle ingredienser blendes i en blender til en drikbar og blød konsistens.
Tilsat evt. mere væske hvis den er for tyk.

Ingredienser:
4 æg
2 bananer, moste
3-4 dl quinoamel
2 dl xylitol
2 spsk kokosolie
Fintrevet skræl og friskpresset saft af 1 økologisk citron
¼ tsk vaniljepulver
½-1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt eller friskrevet muskatnød
et meget lille drys hav- eller stensalt
et endnu mindre drys friskkværnet sort peber
2-3 dl friske blåbær
mere kokosolie til stegning

Sådan gør du:
Mængde: 6-8 pancakes.
Tilberedningstid: 25-30 minutter inkl. stegetid.
Holdbarhed: Disse pancakes smager faktisk endnu bedre dagen derpå, hvis du altså ikke har spist dem alle sammen i ét hug.
Anvendelse: Som dessert, til brunch og børnefødselsdage.
Køkkengear in action: Din elpisker og en god pande i enten støbejern, ren titanium eller med en slip let-belægning, der ikke indeholder organiske "uorforbindelser (for de er ret giftige).

Så nemt er det
Pisk æg, bananer, quinoamel, xylitol, kokosolie, citronsaft og -skræl, vanilje, kanel, kardemomme, muskatnød, salt og peber sammen til en tyk og luftig dej. Vend blåbærrene i dejen.

Smelt lidt kokosolie på en varm pande, og steg 2-3 pancakes ad gangen. Brug 1 dl dej til hver af dem.Steg dem ca. 2 minutter på den ene side, og vend dem forsigtigt. Giv dem 1 minut, og skru så ned for varmen og steg dem færdige. Det tager et par minutter til.

Sundhedsfif:
Quinoamel er "blidere? ved blodsukkeret end de "este andre melsorter, og så er der ikke noget tilsat sukker, så disse pandekager kan næsten kaldes blodsukkervenlige.

Køkkentip:
Quinoamel kan erstattes med rismel, boghvedemel eller 50 % bygmel. Citronen kan erstattes med appelsin.
Du kan også stege disse pancakes i smør i stedet for kokosolie.

Smoothie Shake

29/11/17 15.51


Ingredienser:
2 dl rismælk
1 dl kokosvand
1 tsk. kanelpulver
lidt vaniljepulver
2 spsk. koldpresset hørfrøolie eller Udos Choice
1 spsk. nøddesmør
3 spsk. med top proteinpulver
1 lille banan eller halvdelen af en stor
ca en håndfuld (200 gr) frossen broccoli
1/2 håndfuld friske mynteblade eller persille
1 kg glæde!
Sådan gør du:
Mix det hele i din blender til en smoothie shake. Smager himmelsk og er super sundt!

Ingredienser:
SUPPEN
4 gulerødder
2 squash
2 porrer
2 persillerod
2 løg
150 g grønne bønner, friske eller fra frost
4 fed hvidløg
Timian
Læsø eller Himalaya salt
friskkværnet peber
1½ liter grøntsagsbouillon fra Morga eller Helios

CREMEN
4 kogte kartofler
4-6 fed hvidløg
Frisk basilikum og timian
1 dl. Olivenolie
1 dåse økologiske, flåede tomater
Læsø eller Himalaya Salt
Friskkværnet peber
Til sidst tilsættes 1 dåse økologiske, flåede tomater
4 store kartofler koges med suppen og anvendes til kryddercremen´.
Sådan gør du:
Rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. (Kartoflerne koges med hele).
Tilsæt alle grøntsagerne i bouillonen og lad dem koge i ca. 30 minutter. Tag kartoflerne op og tilsæt de flåede tomater og smag suppen til med krydderier. Blend de kogte kartofler med de øvrige ingredienser og kryddercremen er klar.

Suppen kan serveres med groft rugbrød eller helt tyndtskåret, ristet rugbrød.

Ingredienser:

Tærtebund
150 g blødt smør
100 g mandelmel fra Funktionel Mad
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
70 g mørk chokolade Creme
1½ dl cremefraiche 38 %
1 tsk vaniljepulver
3 dl fløde
300-400 g blandede friske bær (blåbær, hindbær, brombær, jordbær)
Sådan gør du:
Tærtebund Opvarm ovnen til 200 grader.
Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dejen godt sammen. Tryk den derefter ud i en smurt tærteform. Hak chokoladen groft og fordel den ovenpå tærtebunden.

Bag tærtebunden i den varme ovn i ca. 10-12 minutter, til den er fast og let gylden Tag tærtebunden ud, sæt i køleskabet og lad den køle af, så chokoladen stivner. Creme Pisk cremefraichen luftig med vaniljepulver. Pisk fløden til skum. Vend de to sammen i en skål.

Skyl og rengør alle bærrene. Halver de største af dem. Fordel cremen oven på tærtebunden og læg bærrene ovenpå.

Powergrød

29/11/17 15.45


Ingredienser:
1-1 ½ dl grove gryn eller flager(havregryn,speltflager, boghvedeflager, risflager,bygflager, hvedeflager eller lignende)
½-1 dl tørret frugt(rosiner, abrikoser,figner, svesker, dadler eller lignende)
½-1 dl rå nødder, frø eller kerner (mandler,græskarkerner, solsikkefrø, cashewnøddereller lignende)
Friskpresset saft og fintrevet skal af ¼økologisk appelsin eller ½ økologisk citron
3-4 dl vand
1 spsk kokosmel
Lidt stødt kanel
En smule vaniljepulver
En knivspids havsalt eller stensalt
En knivspids friskkværnet, sort peber
1-2 spsk hørfrø- eller ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du:
Læg gryn, tørret frugt og nødder, frø eller kerner i blød i vand direkte i gryden og lad det trække natten over.
Grøden skal koges næste morgen. Næste morgen tilsætter du citrussaft og ?skal, kokosmel, kanel, vanilje, salt, peber og eventuelt krydderier, inden du bringer grøden i kog ved mellemhøj varme. Det tager blot et par minutter, da grynene allerede er udblødte af vandet.

Rør hørfrø- eller kokosolie ud i grøden, når den er taget af varmen, eller top med en klat smør.
Bon appetit!

Sundhedstip
Der er fytinsyre i havren, som kan binde kalk, magnesium, jern og andre vigtige mineraler. Men citrussaften i grøden nedbryder fytinsyren i havren. Grøden giver dig en goddosis fibre, den holder dig mæt længe, er god for fordøjelsen og sørger for, at dit blodsukker forbliver stabilt.

Mængde:
En stor portion til en forældereller sulten teenager. Eller til to sultne, mindre børn.

Tilberedningstid: Fem minutter aftenen før og fem minutter næste morgen.
Holdbarhed: Skal selvfølgelig spises med det samme.
Anvendelse: Morgenmad ? eller natmad!

Fif
Hørfrø- eller kokosolie kan erstattes med lidt økologisk smør. Andre aromatiske krydderier kan også tilsættes. Et lille drys eller en knivspids kardemomme, stødte nelliker, stødt gurkemeje, frisk eller tørret ingefær duer alt sammen. Du kan også tilsætte grøden en ganske lille smule stødt lakridsrod ? pas på ikke atoverdosere. De tørrede frugter burde give nok sødme i sig selv. Ellers kan du også tilsætte frisk frugt, en smule honning eller xylitol. Hvis powergrøden skal mætte endnu mere, kan du også tilsætte et par spiseskefulde ren valleprotein. Det kan være godt til eksempelvis til teenagere, der vokser meget og hurtigt bliver sultne igen.

Spelt Snobrød

29/11/17 15.44


Ingredienser:
500 gram sigtet speltmel
1 brev tørgær
3 dl. vand
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. Olivenolie
Sådan gør du:
Bland først mel, gær, sukker og salt, tilsæt derefter vandet lidt af gangen, når dejen er godt æltet, kommes olien i. Hvis den klister på fingerne så ælt lidt mere, eller tilsæt lidt mere mel. Dejen deles nu i ca. 10 stykker, der hver formes, som en lang pøles rundt om en pind.

Nu, bliver rigtig hyggeligt, det kan endda være, at man ligefrem får lyst til at synge en sang.
Snobrødet skal nu bages, vendes og drejes over gløderne indtil den kan løsne sig fra pinden.
Velbekomme :)

Rødbedebeuf

29/11/17 15.42


Ingredienser:
6 mellem store rødbeder
6 mellem store kartofler
12 tvebakker
1 l. (soya) mælk
2 æg - (soya) fløde
salt - pepper
olivenolie
4 store løg

Sådan gør du:

Rens og kog rødbederne til de er møre flå skindet af skær dem i stykker og riv dem i Zyllis/råkost/maskine el .a.
Kog kartoflerne møre put dem i samme maskine mos dem. Sæt 6 tvebakker i blød i mælken til de har absorberet det de kan. Bland nu alle delene sammen kom salt pepper i sammen med ægget (kan udelades hvis man ikke kan lide æg) farsen skal være sådan at man kan forme beuf deraf.

Knus de øvrige tvebakker til en grov rasp vend alle beuf i det sammen piskede æg /fløde vend dem igen i raspen - nu skulle olien være varm nok til at beufferne kan steges. Rens løgene skær dem i skiver steg dem lysebrune kom dem ovenpå de stegte beuffer pynt gerne med en trekant citron eller en skive pepper frugt ved serveringen.

Serveres med en brun sauce / grøntsager eller bare kogte kartofler og en grøn salat

Sojayoghurt

29/11/17 15.41


Ingredienser:
NDS Classic 9 opløses i 15 ml. tempereret vand. Skal stå mindst 15 minutter.
1 L. Sojamælk med calcium lunes ? højst 36 grader.
NDS Classic 9 blandes i den lune sojamælk.
Sådan gør du:
Blandingen skal stå lunt og tildækket til blandingen bliver som yoghurt.
Det kan tage fra 1 døgn til 1½ døgn.
Derpå skal yoghurten opbevares i køleskab.

Sprød salat med Tempeh

29/11/17 15.40


Ingredienser:

Opskrift
tempeh 200 g (eller tofu)
vand 1½ dl
shoyu 1½ spsk
ingefær 2 store skiver
kokosolie eller ekstra jomfruolivenolie
gulerødder 2-3 mellem
radiser 1 dl skåret
cornichoner 3/4 dl skåret
romaine- eller hjertesalat 4 håndfulde

Dressing:
1 spsk grov sennep uden sukker
½ dlæblejuice
1 spskriseddike eller æblecidereddike
Sådan gør du:
Del tempehblokken i 2-3 dele (er det en rund aflang tempeh, deles den på langs), og småkog den i vand, shoyu og ingefær 15-20 minutter. Køl tempehen af, og skær den i skiver, der steges gyldne i pænt med olie (det er tempehen, der alene bidrager med fedtstof til salaten).
Bland dressingen. Kom de stegte tempehskiver i en skål, og hæld dressingen over.
Skær tynde strimler af gulerod med en tyndskræller ? du skal bruge i alt 2 store håndfulde. Skær radiser i tynde skiver, skær cornichoner i småstykker, og snit salaten. Bland alt.

Pocheret kyllingebryst

29/11/17 15.39


Ingredienser:
Kyllingebryst
Sådan gør du:
Pocheret kyllingebryst er nemt.
Bring en gryde med vand i kog og kom et eller flere stk øko kyllingebryst i vandet.
Når vandet koger op igen, så sluk for varmen, læg låg på og lad kyllingebrysterne trække i 30 minutter, til de er helt møre.
Lad dem dampe af, skær dem i tynde skiver og vend dem i en god pesto eller oliventapenade.

Sunde Grøntsagsboller

29/11/17 15.37


Ingredienser:
½ L. varmt vand
ca. 50 g. klid
200 g groft rugmel
35 g. gær
1 spsk. olie
2 tsk. urtesalt
ca. 450 g. hvedemel
75 g. revne grøntsager, f.eks. gulerod, squash og løg
Sådan gør du:
Sæt gang i din fordøjelse med disse dejlige hjemmelavede boller.
Rør vand, klid og rugmel sammen og lad det stå en times tid. Rør gæren ud i melblandingen og tilsæt salt, olie og det meste af hvedemelet samt fintskårne svesker. Arbejde mere mel ind i dejen, til den er smidig, men ikke for fast.

Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time. Ælt derefter dejen igennem og form den til 10 boller. Læg bollerne på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. ½ time.

Bages i ca. 30 minutter ved 180 grader på nederste rille.

Omega 3-6-9 dressing

29/11/17 15.35


Ingredienser:
Flydende omega 3-6-9
Hvidløg, 1-2 fed
Lidt ahornsirup eller rørsukker
Lidt havsalt
Tamari (sojasovs)
evt. lidt sennep
Sådan gør du:
Bland de forskellige ingredienser sammen, gerne lidt før de skal bruges og stil dem derefter i køleskabet.

Ingredienser:
60 gram solsikkekerner
35 gram hørfrø
35 gram sesamfrø
65 gram knækket boghvede (eller boghvedekerner, hvis man ønsker et kerneholdigt brød)
65 gram boghvedemel
65 gram fuldkornsrismel
65 majsmel
65 gram hirseflager
65 gram tørrede svesker
20 gram HUSK loppefrøskaller, bare de almindelige
5 dl. koldt vand
2 spsk. olivenolie eller kokosolie
½ tsk. groft salt
¼ pakke frisk gær
Vej alle ingredienserne præcist af.
Sådan gør du:
Solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø blendes til det nærmest ligner mel.
Hæld den blendede blanding op i en røreskål. Lidt af vandet blendes med svesker, og sveskemosen hældes op i røreskålen. Bland melsorterne og knækket boghvede, og rør det i blandingen med HUSK, salt og gær. HUSK?en skal ikke gelere først, da blandingen ellers bliver for sej at røre. Tilsæt olie og rør godt i ca. 5 min.

Dejen er meget sej. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, og læg dejen i formen. Det er nemmest med en spiseske, hvor man lægger lidt i af gangen og presser dejen godt ned. Læg lidt vand på toppen og glat dejen ud, så den ligger jævnt. Lad dejen hæve i ca. 1 time. Det ser ikke ud af en hævning, men brødet hæver omkring 1-2. cm. og gæren arbejder, også når brødet bages.

Sæt brødet i en forvarmet ovn på næstnederste rille ved 170 grader alm. luft. Bag brødet i 65 minutter. Lad brødet stå uden for ovnen i formen i et par minutter, så der dannes lidt fugt på papiret, så løsnes det nemmere. Tag papiret forsigtigt af, og lad brødet køle af på en rist. Ikke velegnet til frysning. Holdbarhed ved stuetemperatur er 2-3 dage.

Tip 1: Ønskes et lidt mere syrligt brød kan der tilsættes 1 tsk. eddike til dejen.

Tip 2: Krups laver en meget fin minihakker, der kan rumme ca. ½ liter. Den er genial til at hakke/kværne frø i, og kan bruges alle steder hvor man skal blende mindre portioner, dog ikke is.

Mange tak til Marlene Pedersen for denne opskrift.
Netspiren.dk

Macadamiakage

29/11/17 15.30


Ingredienser:
1 banan
2½ dl æblemost
1 ss birkesød
1 dl kokos olie
4 æg
200 g rismel
75 g quinoamel
evt 1 ss fiber Husk (for at give mere fiber)
½ tsk ren vanilje pulver
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk kanel
375 g revne gulerødder
1 dl rosiner
50 g macadamianødder

Sådan gør du:

obs: rosiner sættes i blød i æblemost i minimum 4 timer før dejen laves

Olie og æg piskes til en let skummende masse. Rosinvand, moset banan og æblemost tilsættes og piskes. (kokosolien kan gå hen og lave klumper men det er ok) Alt det tørre afmåles og blandes, derefter røres det i den skummende æggemasse.

Til sidst blandes de i blødesatte rosiner, revne gulerødder og kokos eller macadamianødder og vendes i massen. Dejen fordeles på en lille bradepande og bages ved 185 grader i ca 1½ time. Gulerødderne skal være godt møre.

Nem Pasta kødsauce

29/11/17 15.28


Ingredienser:
500 g Økologisk fuldkornspasta
400 g Hakket oksekød
1-2 fed Finthakket hvidløg
1 Finthakket løg
1 Rød peberfrugt i tern (ca. 200 g)
3 stængler Bladselleri (ca. 40 g)
2-3 revne Gulerødder (ca. 100 g)
1 glas Økologisk pastasauce el mosede tomater
3 dl. Vand 1 spsk.
Økologisk Lene Hansson kryddersalt
1 spsk. Basilikum
1 tern Grøntsagsboullion
Salt og økologisk peber efter smag
2 spsk. Økologisk olivenolie til stegning
Evt. lidt revet ost
Sådan gør du:
Kog pastaen efter anvisning på posen. Svits løg, hvidløg og Lene Hansson kryddersalt i olivenolie i få minutter. Tilsæt kød og steg til det er brunet. Herefter tilsættes basilikum, 3 dl vand og pastasauce/mosede tomater.

Rør det hele sammen og kom peberfrugt, bladselleri og gulerødder i blandingen sammen med lidt grøntsagsboullion.

Lad det hele simre i 15-20 minutter og rør en gang i mellem. Smag til med salt og peber.
Nydes med fuldkornspasta og kan eventuelt serveres med lidt revet ost på toppen og en tomatsalat.

Müsli

29/11/17 15.26


Ingredienser:
2 dl grofthakkede nødder
½ dl solsikkekerner
1 dl blåbær/hindbær
1 æble i små tern
1 dl tørrede figner i små ternkokosmel
Sådan gør du:
Bland ingredienserne sammen i en skål og drys med kokosmel. Serveres sammen med din yndlings nøddemælk.

Morgenmadssmoothie

29/11/17 15.24


Ingredienser:
2 1/2 dl sojamælk
2 dl appelsinjuice
1 spsk. honning
1 banan
175 g friske eller frosne bær (brombær, hindbær, jordbær el. lign.)
1 spsk. valleproteinpulver
1 spsk. Udos Choice
Sådan gør du:
Blend alle ingredienserne til en jævn konsistens.

Fakta
Udo´s olie og børn: - Vidste du, at en stor del af hjernen består af Omega-3 og -6. Derfor er det meget vigtigt, at børn i voksealderen får de essentielle fedtsyrer.

Tips fra Netspiren!
Har du brug for ekstra B- vitaminer, kan du tilføje en god spiseskefuldGærflager til din smoothie.

Morgen salat

29/11/17 15.21


Ingredienser:
2 pærer
1 banan
1 dl groft hakkede mandler (ligget i blød min. 1 nat)
4 dadler uden sten
1 spsk kakao nibs
1 tsk revet ingefærevt.
1 spsk knust hørfrø
½ tsk kanel
Sådan gør du:
Skær pærerne, bananen og dadlerne ud i passende størrelser og bland dem sammen med de øvrige ingredienser.Prøv at servere salaten med kold rooibos mandelmælk.Du kan også tilsætte boghvede eller quinoa, som har ligget i blød i vand et døgn.

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader