HUSK® (450 g)

Husk - 450 gram

159,95 kr
Husk Psyllium frøskaller er et godkendt kosttilskud til behandling og forebyggelse af fordøjelsesproblemer og forhøjet kolesterol. Det 100% naturlige fiberprodukt er helt uden tilsætningsstoffer og kan anvendes af glutenallergikere.
Indlæser lagerstatus...
Beskrivelse
Husk er et kosttilskud fremstillet til at forebygge, lindre og behandle fordøjelsesproblemer forårsaget af for få fibre i kosten. Husk er godkendt af lægemiddelstyrelsen og virker mod diarré, forstoppelse, irritabel tyktarm og forhøjet kolesterol. Fiberproduktet er helt uden tilsætningsstoffer og kan anvendes af glutenallergikere.

Kostfibre
Et tilstrækkeligt fiber indhold i kosten har afgørende betydning for tarmfunktionen og fordøjelsen generelt, men rigtig mange danskere spiser langt fra nok fibre. Kostfibrene sørger for, at mængden af gavnlige og nødvendige bakterier i tyktarmen øges, samtidig med at tarmbevægelserne stimuleres, og tarmmuskulaturen styrkes, så afføring passerer hurtigere og lettere gennem kroppens fordøjelsessystem. En tilstrækkelig mængde fibre binder desuden væske i afføringen, så den får den rette konsistens til at give en let og problemfri fordøjelse.

Voksne bør gennem kosten indtage 25-35 g kostfibre dagligt, men mange får langt fra så meget. Fibre findes dog i mange madvarer, så med lidt omtanke er det fuldt ud muligt at sammensætte sin kost tilstrækkelig fiberrigt. Mængden af fibre i de madvarer, der indeholder kostfibre, varierer meget, men nogle af de fødevarer, der i forskelligt omfang bidrager med kostfibre er fx frugt, grønt, nødder, kartofler og grove kornprodukter som rugbrød, knækbrød, groft mel, fuldkornspasta. Husk kan med fordel bruges til at supplere en sund og varieret kost med ekstra kostfibre.

Bemærk - Som led i kvalitetssikringen af HUSK ® Psyllium Mavebalance, har psyllium frøskallerne fået en varmebehandling.

Sådan virker Husk:
Husk indeholder 100 % naturlige fibre i form af Psyllium-frøskaller også kendt som Loppe-frøskaller, der stammer fra den indiske plante, Ispaghula Husk.
Loppe-frøskallerne indeholder 85% fibre, der ligesom andre plantefibre er vanskeligt fordøjelige. Husk virker ved, at Psyllium frøskallerne på deres vej gennem tarmen suger væske og svulmer op. Når dette sker, afgiver frøskallerne en vegetabilsk slim, der smører og beskytter tarmvæggen og giver tarmindholdet en konsistens, som især tyktarmen har lettere ved at arbejde med. Derved forbedres fordøjelsen generelt, og afføringen passerer hurtigere og lettere med en naturlig og sund konsistens.

Forhøjet kolesterol
Kolesterol er et fedtstof, der er livsvigtigt for menneskets krop. Der findes dog både kolesterol, der er godt for kroppen og kolesterol, der kan have en skadelig virkning på kroppen. Det potentielt skadelige kolesterol kaldes LDL, og en for stor mængde af dette kan resultere i åreforkalkning og fedtaflejringer i blodårerne. Disse fedtaflejringer øger risikoen for blodpropper, og forhøjet kolesterol kan derfor være en farlig tilstand for kroppen.
Forhøjet kolesterol diagnosticeres af lægen ved hjælp af en blodprøveanalyse. Nogle mennesker er genetisk særligt disponerede for at udvikle forhøjet kolesterol, men for de flestes vedkommende er forhøjet kolesterol en følge af usund kost. Særligt store mængder mættet fedt kan medvirke til en øget mængde af kolesterol i blodet, så hvis du vil undgå forhøjet kolesterol, bør du minimere indtaget af mættet fedt og i stedet holde dig til en kost med umættet fedt og masser af frugt og grønt. Dette vil også hjælpe dig med at holde en sund vægt og en generelt bedre sundhed.

Husk Psyllium-frøskaller kan sammen med en sund kost medvirke til at mindske mængden af kolesterol i blodet. Husk fungerer som et sundt og effektivt supplement til kosten, men kan aldrig erstatte en sund og varieret kost.

Anvendelse og dosering
Husk omrøres i juice, vand eller mælk og drikkes umiddelbart efter omrøring. Kan også spises på yoghurt eller lignende. Husk skal dog altid indtages sammen med rigelige mængder vand, så drik altid lige et eller to glas vand efter din dosis husk. Når man øger indtaget af kostfibre enten ved tilførsel af Husk eller ved kostændring, kan der de første dage forekomme øget tarmluft og mavesmerter. Dette aftager dog normalt efter få dages tilvænning.
Husk kan anvendes af både gravide, ammende og glutenallergikere.
Husk bør ikke anvendes til børn under 6 år uden lægens anvisning.

Dosering ved let forhøjet kolesterol:
3 måleskefulde (ca. 5 g) morgen og aften. Se yderligere doseringsmuligheder på pakken.

Indhold:
450 g. Psyllium-frøskaller // loppefrøskaller

Deklaration:
HUSK Psyllium-frøskaller består af frøskaller fra den indiske plante Plantago ovata Forsk., også kendt som Ispaghula Husk eller Psyllium Husk. HUSK Psyllium-frøskaller indeholder 85% fibre og er som andre plantefibre vanskeligt fordøjelige.
Ingredienser:
Psyllium frøskaller (Plantago ovata Forssk.).
Produktinformation
Andre informationer:
OprindelseslandDanmark.
Varenummer: ORKLA-451136459
Se lignende produkter

Andre kunder købte også disse varer