Menu

Grøn islagkage uden sukker

Ingredienser:
60 g kokosolie + lidt ekstra til at smøre formen
135 g xylitol
4 æg
120 g quinoamel + lidt ekstra til formen
30 g byggræs- eller hvedegræspulver
en meget lille knivspids havsalt
300 g frosne hindbær
10 tørrede dadler uden sten
1 banan, skrællet
1 dl kokosmælk
et lille drys vaniljepulver

Mængde: 1 lagkage.
Tilberedningstid: 40-45 minutter.
Holdbarhed: Lagkagebundene holder sig et par dage, men de er klart blødest og mest saftige, når de er nybagte. Softicen skal spise øjeblikkeligt.
Anvendelse: Når der er dømt islagkage!
Køkkengear in action: En god silikoneform til kagebundene og en foodprocessor til softicen.
Sådan gør du:
Smelt kokosolien, og afkøl den til !ngertemperatur (men den må ikke begynde at størkne). Pisk xylitol og æg sammen til en luftig masse. Det tager ca. 5 minutter med en elpisker med fuld fart på. Smør en tærteform på ca. 25 cm i diameter med lidt kokosolie, og drys en smule mel i, så hele bunden er ?støvet?, og lagkagebunden ikke hænger fast, når den er bagt.

Bland quinoamelet med byg- eller hvedegræspulver og havsalt. Vend forsigtigt blandingen i ægge-xylitolmassen ad tre omgange. Vend så kokosolien i dejen, og hæld dejen i tærteformen.

Bag lagkagebunden i 30-40 minutter i en 175 grader varm ovn. Lagkagebunden er færdig, når over"aden er brun og så fast, at over"aden springer tilbage, hvis du trykker let på den med en finger. Hvis din finger efterlader et permanent aftryk, er lagkagebunden ikke bagt færdig endnu. Lad lagkagebunden stå 5 minutter i tærteformen og samle sig, inden den forsigtigt vendes ud og afkøles i et par timer. Skær lagkagebunden i 2 skiver, så du har en top og en bund. Kom hindbær, dadler, banan, kokosmælk og vanilje i en foodprocessor, og tænd. Lad foodprocessoren køre med massen i et par minutter, så det bliver til softice. Lad dig ikke forskrække af, at det larmer og hakker lidt. Kom to tredjedele af softicen på den nederste lagkagebund, og læg toppen på.
Top med resten af softicen.

Sundhedsfif:
Da der er brugt xylitol i stedet for sukker, slipper du for et blodsukkerchok.

Køkkentip:
Du kan lege med hakkede nødder og mandler. Kom fx 20-25 g !nthakkede mandler eller hasselnødder i dejen, evt. nænsomt ristede.

Xylitolen kan erstattesmed erythritol. Byg- eller hvedegræs-pulveret kan erstattes med frysetørret granatæblepulver, så får du en lyserød lagkage.

Hindbærrene kan erstattes med andre frosne bær, fx jordbær eller blåbær.
Posted in Sunde opskrifter By

Camilla Laursen

Varen tilføjes til din kurv

Kunne ikke tilføje til kurven

Gå til bestilling

Opdaterer din indkøbskurv

cart-loader